Terapihundeteam Hospitalshund
Hjælp på 4 poter..
![](https://wuffer.dk/wp-content/uploads/2024/12/Picture-1.jpg)
En terapihund arbejder sammen med andre mennesker.
En terapihund skal ses som et supplement til en igangværende behandling. Hunden skal motivere, samtidig med at det er til hensigten at øge andre personers velbefindende.
En terapihund skal også ses som en mental støtte, som bringer et lille stykke hverdag tilbage i sygehusomgivelserne.
Et terapihundeteam der er uddannet hos Danske Terapihunde ApS er en specialtrænet hund, som sammen med sin ejer professionelt og målbart er et supplement til en behandling eller som bistand til, at opnå et læringsmål. En terapihund der er uddannet hos Danske Terapihunde kan også indgå i forskellige former for terapeutisk arbejde.
En terapihund arbejder altid sammen med sin ejer, som enten har en sundhedsfaglig, pædagogisk eller terapeutisk uddannelse i forvejen.
En terapihund kan hjælpe i folkeskoler (skolehunde), behandlingsskoler, plejecenter, hospitaler, bosteder, genoptræningsentre, specialskoler og specialklasser, psykiatriske eller somatiske hospitalsafdelinger, retspsykiatri, autismecentre, demensplejehjem, psykologer, præster og forskellige former for terapeuter og mange andre steder i vores samfund.
- En terapihund arbejder altid sammen med sin ejer og derigennem skaber de sammen målbare resultater
- En terapihund skal ses som et supplement til en anden behandling
- En terapihund kan hjælpe med at opnå et specifikt læringsmål
- En terapihund kan indgå i forskellige former for terapeutisk arbejde
- En terapihund arbejder for at øge deltagernes motivation, velbefindende og generelle sundhed
- En terapihund arbejder for at motivere og reducerer følelsen af isolation og ensomhed
- En terapihund skaber livsglæde og fremkalder smil og latter, og bryder grænser op
- En terapihund kan arbejde med enkeltpersoner eller i mindre grupper
- Hunden virker ofte som et ”socialt smøremiddel” og åbner op til spontane samtaler og kontakter
Et Terapihunde Team har mange grundfærdigheder, men det der kendetegner en terapihundefører fra Danske Terapihunde er at de hurtigt kan lære nye øvelser, som nemt og hurtigt kan udvikles og tilpasses individuelle øvelser, som passer til den enkelte person eller gruppe.
En terapihundefører fra Danske Terapihunde er i stand til at indgå i en faglig dialog, og skaber målbare resultater med sin hund gennem evidensbaseret metoder.
Hvem er vi:
Præsentation af Snoopy
Snoopy er vores nr.3 lys Golden Retriever, som blev født i september 2016. Indtil 2020 er han vokset op sammen med vores nr.2 Golden Retriever.
Han er en voksen hund, som hviler i sig selv.
Han er en meget kærlig hund og han tilpasser sig meget hurtigt situationen. Han er glad og venlig, både over for fremmede personer og andre dyr.
Han er meget god til at finde sin egen balance – fra at være aktivt til at hvile sig. Han er altid med på at skulle hente (apportere) noget.
Han elsker at arbejde – om det er sammen med sin hundefører eller når han bliver udfordret på at løse nogle opgaver.
Han er en glædespreder! faglig dialog, og skaber målbare resultater med sin hund gennem evidensbaseret metoder.
![](http://wuffer.dk/wp-content/uploads/2024/12/Picture-2.jpg)
Præsentation af hundeføreren
![](https://wuffer.dk/wp-content/uploads/2024/12/20241203_114018-1-1024x957.jpg)
Jeg hedder Grit og er Snoopy’s ejer og fører. Jeg har min daglig gang på Rigshospitalet, hvor jeg i mange år har arbejdet som sygeplejerske og i dag er vagtplanlægger for en stor intensiv afdeling.
Udover at være Snoopy’s terapihundefører, er jeg i min egen virksomhed Wuffer.dk -professionel hundeinstruktør, adfærdsbehandler, dyrelægeeksamineret hundemassør og dyrelægeeksamineret kranio-sakral-terapeut for hunde.
Jeg elsker at være sammen med hunde og at lære fra mig. Hundene hjælper mig med at være i nuet. Både som instruktør eller hundemassør giver hundene mig virkelig meget tilbage i arbejdet sammen med dem.
Præsentation af teamet
Snoopy flyttede ind hos os som 8 uger gammel hvalp. Han har været min studiehund under uddannelsen til hundemassøren og kranio-sakral-terapeut. Her lærte han at blive rørt/håndteret af mange forskellige mennesker. Derudover går vi stadig til forskellige former for træning fx lydighedstræning, kropskontroltræning.
Snoopy har en god situationsfornemmelse og vi stoler på hinanden. Han vil gerne gøre andre glade.
Som terapihunde Team har vi mange forskellige grundfærdigheder, samtidig med at vi har tilegnet os viden om, hvordan vi hurtig kan lære nye individuelle øvelser, for at kunne tilpasse vores bidrag til behandlingen af den enkelte person eller gruppe.
![](http://wuffer.dk/wp-content/uploads/2024/12/Picture-3.jpg)
Hvad kan vi hjælpe med
![](https://wuffer.dk/wp-content/uploads/2024/12/IMG_4972-768x1024.jpg)
Snoopy kan være behjælpelig med at motivere til at forbedre den fysiske form af patienten i form af gåture og/eller øgning af gangdistancen. Ønsker den behandlede person at vokse med opgaven, så er det også muligt at hundesnoren går til den anden person.
Snoopy kan også hjælpe med at træne koordinationsevnerne. Han vil så gerne have noget i munden, bare det bliver kastet. Tingene vil komme tilbage! Vi vil have forskellige redskaber med og det er ikke kastelængden som er vigtige. Han har også nogle andre øvelser, som kan udfordre disse evner.
Snoopy kan også bidrage til at forbedre den mentale situation. Har du behov for en stille dag eller bare brug for en ”Buddy”, så er Snoopy god til at være til stede. Han svarer ikke imod og stiller ikke nogen krav. Han er altid modtagelig for at blive kælet.
I det hele taget kan Snoopy være med til at bringe afveksling i en ellers ret ensformig dag på et sygehus/behandlingssted.
Har du spørgsmål til Hospitalshunden,
eller vil du lave en aftale, så skriv til
grit@wuffer.dk eller ring på tlf. 2042 0085
![](http://wuffer.dk/wp-content/uploads/2024/12/Picture-4.jpg)